Villanyszerelés, egyedi igények alapján készített elosztó szekrénnyel

Elosztó szekrény

A lakóházak villanyszerelése során van több olyan dolog is, ami azért kerül a házba, mert a technológia megköveteli.
Tényleg, kinek hiányzik az a sok kötődoboz a falakban, amit aztán próbálnak eltakarni, vagy pedig a festő próbálja ügyesen eltüntetni a szem elől. Aztán ott vannak a gázcsövek is, amiket tilos burkolni.
A másik ilyen dolog, az elektromos elosztó szekrény. Erre sem lenne különösebb szükségünk, mármint arra, hogy ott lássuk a falon. Viszont, ha már mindenképp szükség van ilyenre, akkor érdemes minél esztétikusabbat választani.

Kisebb elektromos hálózat, azaz kis lakás esetén esetén viszonylag kicsi az elektromos elosztó, de egy családi ház esetén már komolyabbra lehet szükség. Sőt, ahol esetleg intelligens ház vezérlés is van, ott pedig különösen nagy elosztó szekrények is szoktak lenni.

Az rutinosabb szerelők az ilyen szekrényeket már nem is a helyszínen rakják össze, hanem kényelmesen, a műhelyükben készítik el. A helyszínen pedig csak felszerelik és bekötik.

Még jobb megoldás lehet az, ha a szerelő, az egyedi igények alapján elkészítteti a szekrényt egy erre szakosodott vállalkozással vagy szakemberrel. Az ilyen cégek minőségi komponensekből építik meg az elosztó szekrényt rendelés alapján.

Megosztás