Kenhető vízszigetelés

Vízszigetelés

A házépítés során nagyon sok helyen szükséges, hogy megfelelő vízszigetelést alkalmazunk. A legalapvetőbb az aljzat, hogy ne nedvesedjenek át a falak, ami nagyon sok bosszúsággal járna.
Felülről is szükséges lehet ugyanez, mert egy lapostető esetén ugye a teljes tetőt is kell vízszigetelni. Ezen kívül a füdőszobákba, különösen a zuhanykabinok környékére is kerül jócskán kenhető vízszigetelés, hogy ne ázzanak át a falak egy zuhanyozás közben.

Olyan is előfordulhat, hogy a lábazatot is vízszigetelik. Nézzük, hogy ez miért szükséges.
Sokszor nem is gondolná az ember, hogy majd a ház elkészültével hogyan alakítja ki a kertet, hova kerül még utólag járda a ház mellé, hogyan alakulnak az esetleges terepszintek, ha lejtős telekre építkeztünk.

Pedig érdemes ezt is előre megtervezni, mert egy esetleges tereprendezésnél előfordulhat, hogy a lábazat egy része is föld alá kerül. Innentől kezdve pedig ki van téve annak, hogy a tajnedvesség éri, így elkezdhet a fal vizesedni. Ezt tudjuk elkerülni a lábazatra is kiterjedő vízszigetelés alkalmazásával, így a későbbiekben sok kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat és házunkat.

Megosztás