Elektronikus ügyintézés, és hiteles dokumentumok

Cégkivonat

Az elmúlt pár éven az a trend alakult ki, hogy igyekeznek a hivatalok egyszerűsíteni az ügymenetet, és arra is nagy fókuszt helyeznek, hogy mindent online felületre vigyenek, mert így kevesebb alkalmazottal is el tudják látni ugyanazt a mennyiségű feladatot.
Első lépésként a hivatali időpontfoglalás került online felületre, de manapság rengeteg ügyet személyes megjelenés nélkül intézhetünk, ha van ügyfélkapus regisztrációnk.
Ez a fejlődés nem csak a magán szférában jelentkezett, hanem a cégek is egyre több szolgáltatást érhetnek el már az interneten keresztül. Ma már csak pár kattintás kell a cégkivonat letöltéshez is, vagy épp online megnézhetjük, hogy cégünknek van-e bármilyen adótartozása. Régebben ezek a feladatok még mind hosszas várakozással járó ügyintézést igényeltek, azonban manapság már ki sem kell mozdulni ezekhez az irodából, minden megoldható a számítógép mellől.

A netes, ügyfélkapus ügyintézés valóban az élet sok területén egyszerűsítette az munkánkat, ezért ha látunk egy újabb elektronikus szolgáltatást, akkor érdemes kipróbálni, hiszen ezek mind arra szolgálnak, hogy könnyebbé tegyék az életünket, és nekünk időt, energiát spóroljanak meg.

Megosztás